Zamieszczone przez Karql
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
idas,
parking podziemny
naprawdę podziemny, ze 2 piętra i jest git
[ Dodano: Czw 22 Wrz, 11 21:22 ]
dodam, że dokonałem pełnego procesu (mycie, glinka, Lime Prime Lite, Colli 476), poniżej fotki z efektu, mycie po tygodniu:
następnie po tygodniu nałożyłem kolejnę warstwę Collinite 476.
[ Dodano: Czw 22 Wrz, 11 21:39 ]
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Cieżko z dużymi rysami sobie poradzić ręcznie. Na poczatek zrób sobie inspekcję lakieru:
1. Szampon Rise and Shine Big Apple bądź Duragloss 901 - 40zł
2. Benzyna ekstrakcyjna - 4zł (do usuwania smoły)
3. Coś od robali - mogę polecić nawet kosmetyk od MojeAuto "Żywica i Smoła" - 6zł
4. Glinka - 30-40zł
7. Wosk - Colli 476s na zime -70zł
punkt 5,6 to cleaner i ręczna korekta. I tu pojawia się problem bo nie znamy faktycznego stanu lakieru. Megs Ultimate Compound + jakiś cleaner + IPA. Ze 3 aplikatory + kilka mikrofibr + taśma papierowa do oklejenia plastikow.
8. Płyn do szyb + ręcznik papierowy. To tak na początek i tylko na zewnątrz.
Komentarz
-
-
Mając w sumie niewielki budżet, fajnie by było znaleźć kogoś z kim by się na pół zrobiło zakupy. Ja tak właśnie poczyniłem na początek i jest to naprawdę dobry sposób aby mieć całkiem przyzwoity zestaw do KA. Bo taki Coli bądź np. FK1000 to tak na min. 40 woskowań wystarczy, a tak za te same pieniądze, mamy wosk na 20 woskowań i cłkiem porządny cleaner- na powiedzmy 10 aplikacji :wink: Niestety, z testerami jest teraz ciężko..., także trzeba kombinować. :wink:
Komentarz
-
-
Kupiłem nowe felgi i w związku z tym potrzebuję środka do pielęgnacji felg (do czyszczenia i woskowania), oraz jakąś szczotkę do ich mycia. Co możecie polecić? Wosk do felg nakładać zwykłym padem?
Wiem, że Big poleca Swissvax, ale to chyba zrujnuję mój budżet. Chcę się zamknąć w dość rozsądnych pieniądzach Chociaż jeżeli wosk będzie naprawdę dobry to mogę dać więcej.
Do smoły to T&G Remover?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialyDo smoły to T&G Remover?
do mycia polecam NAAC Nielsena np.: http://www.cds-autospa.pl/sklep/srod...wasowy_1l.html
a wosk..? ja ostatnio nakładałam FK1000. A swego czasu nawet Gold Plusa z Nielsena. Byłam zadowolona.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulKoledzy, potrzebuję najdelikatniejszą glinkę soft do nowego lakieru.
1.Co obecnie polecacie?
2. Na wodę czy lepiej na quick detailer jako poślizg?
dzięki z góry
Komentarz
-
Komentarz